Det hadde jo vært praktisk om alt vi ikke likte, fant merkelig eller vanskelig å akseptere kunne kureres, slik at alle kunne passe inn i samme bås og norm. Heldigvis så er det ikke slik. Når det gjelder din seksuelle legning, uansett hvordan den måtte være, så er dette noe du er født med. Det er ikke en sykdom det finnes en kur mot.

Bred enighet

Det er bred enighet blant de aller fleste psykologer og leger at homofili ikke kan kureres. Det samme gjelder for øvrig heterofili. Man er også enige at dette ikke er noe det bør endres på. Det har også kommet en rapport fra Verdens helseorganisasjon, som til og med konkluderer med at terapi som skal kurere seksuell legning i beste fall er helseskadelig og i verste fall livsfarlig. Likevel er det veldig mange som tror at homofili kan fjernes ved hjelp av nettopp terapi, bønn eller andre metoder. Noen har også ment at det virker dersom personen som skal kureres bare tror sterkt nok på behandlingen og har et genuint og sterkt ønske om å bli kurert.

Ønsker du sterkt nok å bli kurert finnes det liten tvil om at du kan lure deg selv til å tro at du er det, men før eller siden vil alle de undertrykte følelsene dukke opp igjen og hva skjer da?

Helbredelsesmetoder

Det er særskilt ulike grupperinger av religiøse mennesker som har, og er, opptatt av at homofili kan og bør helbredes. Noen ganger skal helbredelsen foregå ved hjelp av bønn, og det er i det minste enn metode som er fysisk lite smertefull. Her er noen andre metoder som har vært utprøvd i arbeidet med å helbrede homofili:

Det finnes en metode der man bruker gummistrikk. Det fungerer slik at du har en gummistrikk rundt håndleddet og hver gang du ser eller tenker på noe upassende, så skal du dra i strikken og slippe den. Da vil du på en påminnelse som hjelper deg med å bryte denne måten å tenke på. En annen variant er tankegangen om at manglende omsorg eller kontakt med forelder av samme kjønn forårsaker homofilien. Da kan man helbrede dette ved berøringsterapi. Det hevdes også at det er mamma som er årsaken til hele suppedassen, og om dette er tilfelle med deg kan du helbrede deg selv ved å slå i en pult med et balltre og late som om du slår mammaen din.

Tortur er en annen metode. En person ble blant annet bundet fast og fikk isblokker i hendene. Disse ble fjernet når de viste bilder av heterofile og lagt på igjen når de viste ham bilder av homofile. Samme person opplevde også å få strømførende nåler koblet stukket inn i fingrene. Det gikk strøm gjennom disse når de viste ham bilder av homofile.

Dette er nok bare en liten bit av de mange metodene som har blitt tatt i bruk for å helbrede homofili. Vi kan slå fast at ingen av dem fungerer. Enten du definerer deg som homofil, heterofil eller noe helt annet, kan du velge å ikke leve ut din seksuelle legning. Det er noe helt annet enn å være «kurert». Homofili er ikke en sykdom som skal behandles.