Det er mange som lurer på dette, så i tilfelle dette også er et spørsmål som svirrer rundt i ditt hode så der du ikke alene. Det er også et spørsmål det ikke finnes noe fasitsvar på, og mye av det skyldes at vi mennesker forandrer oss hel tiden. I tillegg er det slik at man nødvendigvis ikke er det ene eller det andre. Vi mennesker kan nemlig forelske oss i, eller tenne på, andre mennesker uavhengig av hvilket kjønn de har. Kanskje det egentlig ikke er så viktig å sette deg selv i bås eller definere deg selv som det ene eller det andre? Kanskje det aller viktigste er å være fornøyd med de opplevelsene du har og de forholdene du etablerer til andre mennesker?

Ungdomstiden

Ungdomstiden er en tid da mange av oss utforsker oss selv, ikke bare seksuelt men også innenfor andre områder og arenaer. Det er ikke uvanlig å oppleve at du tiltrekkes av både gutter og jenter, mens du senere definerer deg som enten homofil eller heterofil. Det kan jo være slik at dersom du er gutt og bare har opplevd å bli tiltrukket av andre gutter, eller til og med forelsket, så passer kanskje definisjonen homofil på deg. Det kan være forvirrende, skremmende, herlig og fantastisk å oppdage din seksuelle side. Uansett hvem du er så er dette en tid som rommer et vidt spekter av følelser. Ekstra vanskelig vil det være dersom du oppdager at du har sterke følelser for samme kjønn som deg selv, dersom dette ikke er sosialt akseptert der du hører til. Noen vet hva de tiltrekkes av fra dag en og føler seg trygge og sikre, andre kan bruke flere år på å finne det ut og kanskje enda lengre tid på å akseptere det. Spesielt om oppdragelsen din eller miljøet du kommer fra sier at det du føler er feil eller galt.

Seksuell legning

Det er fremdeles mange som tror at homofili er noe du velger selv eller kan velge fra. Enkelte er jo også overbeviste om at det finnes en kur. Din seksuelle legning er noe du er født med. Du er den du er. Mange av oss definerer oss selv som det ene eller det andre, men selv om du regner deg selv som heterofil, for eksempel, er det ikke nødvendig vis en absolutt sannhet og det er kanskje dette som gjør det hele så forvirrende. Det er jo ingen tvil om at vi føler oss tryggest når vi kan plassere oss selv og resten av verden inn i faste båser. Dessverre, eller heldigvis, er det sjelden vi passer inn i båsen vi har fått tildelt hele livet.

Dersom situasjonen er den rette, kan antagelig de aller fleste av oss ha sex med personer av begge kjønn selv om vi i utgangspunktet definerer oss som enten heterofile eller homofile. Sex er nemlig bare en side av saken. Se bare på hva som skjer i pornobransjen, der det å ha sex uansett med hvem er en jobb og ikke har noe med følelser å gjøre. I fengsel eller militæret finnes det også mange eksempler på at mennesker av samme kjønn har sex med hverandre på grunn av situasjonen de er presset inn i og ikke på grunn av sin egentlige seksuelle legning.

 

Du kan også være følelsesmessig tiltrukket av en person av samme kjønn, uten at det gjør deg homofil. For at du skal definere deg som homofil bør du kjenne etter om du tiltrekkes av personen både seksuelt og følelsesmessig. Ta den tiden du trenger og ikke la noen presse deg inn i en bås der du ikke føler deg hjemme.